•  
    • hrabar
  •  
    • suosjećajan
  •  
    • spretan

Medine novosti

[ 22.02.2018. ]

Poziv na akciju

1000 malih medvjedića za 1000 malih bolesnika je naša nova nacionalna akcija namijenjena bolesnoj djeci na području cijele RH kojom tijekom 2018. godine želimo pokloniti 1000 Hrabrih medvjedića za 1000 Hrabre djece.    

 

Bolesna su djeca pojačano osjetljiva, a ako se pri tom ne liječe kod kuće i odvojena su od svojih obitelji, to je još teže. Posebno su pogođena ona koja se liječe daleko od svojih domova, u nekom drugom gradu ili koja zbog teških situacija moraju ostati na dužim liječenjima po nekoliko mjeseci i više. Oni su najčešće vrlo svjesni činjenice da se moraju boriti za vlastiti život, što u dječjoj dobi izaziva vrlo stresne te nerijetko i posljedične situacije. Toplina njihovog doma i prisutnost njihovih obitelji, nešto je što im najviše nedostaje te izaziva usamljenost.

Darovanjem medvjedića kao omiljene dječje igračke nećemo ih samo razveseliti i dati im na znanje da ih razumijemo i da smo uz njih, već ćemo im zapravo pokloniti novog prijatelja i mogućnost da uvijek imaju nekoga uz sebe kada to njihovi najbliži ne mogu biti, bez obzira liječe li se kod kuće ili u nekom bolničkom centru. Dat ćemo im nekoga tko će svaku minutu biti tu ispod pokrivača da sasluša njihove strahove ili njihove želje. Pozivamo i Vas stoga da se uključite u akciju te da se u najtežim životnim trenucima bolesna djeca našom zajedničkom zaslugom osjećaju barem što manje usamljeno.

Medvjediće možete namijeniti i darivati svojoj djeci, rodbini, djeci svojih prijatelja i kolega ili se pak odlučiti i razveseliti neke neznane mališane koji svoje bolesničke dane provode daleko od naših očiju, u nekoj bolnici ili specijalnoj ustanovi širom lijepe naše. Tako su prvi paketi već otišli u bolnice u Rijeci, Karlovcu i Gospiću. Na Vama je da prema svojim mogućnostima izaberete količinu medvjedića koju potom možete sami preuzeti i podijeliti ili po želji prepustiti nama da to učinimo za Vas.   

Hrabri Medo je plišanac dostupan u bijeloj i smeđoj boji, veličine ca 45 cm, vrijednosti od 100,00 kn po komadu, tako da npr. paket od 50 medvjedića iznosi 5.000 kn, od 100 iznosi 10.000 kn, itd. Radovat će nas da jednostavno sudjelujete. Za sve dogovore i dodatne upite kontaktirajte nas na tel. 091/3881148, a uplate Vaših cijenjenih donacija molimo izvršiti na: Zaklada Sierra, IBAN: HR6925000091101313732. Od srca zahvaljujemo svima koji već jesu i koji će se uključiti u ovu simboličnu akciju.

 

 

 

 


 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Popis novosti